Θα έλεγες μπράβο σε κάποιον που θα έδινε καραμέλες σε ένα παιδάκι;
Θα έλεγες μπράβο χαμογελώντας σε κάποιον που θα έδινε καραμέλες σε ένα παιδάκι έξω από ένα δημοτικό σχολείο χωρίς να ξέρεις για ποιος είναι και γιατί τις δίνει;
Φυσικά και όχι. Ειδικά αν σου φαινόταν και άγνωστος στο παιδάκι θα εμπλεκόσουν ή θα φώναζες κάποιον υπεύθυνο.
Πολλές φορές βλέπουμε μια καλή φαινομενικά πράξη αλλά ειδικά στις μέρες μας μια καχυποψία πρέπει να υπάρχει γιατί όποιος φιλάει τα ρούχα του έχει τα μισά.
Όταν δεν ξέρουμε τις προθέσεις του αγνώστου πρέπει να ήμαστε κάπως επιφυλακτικοί γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Σε πολλές περιπτώσεις αν και μας αρέσει η καλή πράξη κρατάμε μια "α" απόσταση, σε καμιά περίπτωση δεν θα δίναμε δύναμη να ξαναγίνει αυτήν η πράξη χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί και ποιός.
Στο facebook με τα likes και τα shares δίνεις δύναμη σε άτομα ή σελίδες. Όσο πιο πολλοί εμπλεκόμενοι σε μια ανάρτηση τόσο περισσότερο προωθείται από το facebook και εμφανίζετε σε περισσότερους χρήστες.
Πολλές φορές ο κάθε χρήστης ή σελίδα "ανεβάζουν" κάτι καλό, κάτι που μας αρέσει, κάτι λογικό ή όμορφο. Και ο λόγος που το ανεβάζει είναι ακριβώς αυτός. Για να κερδίσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί.
Πολλές φορές αυτό γίνετε απλά για να βγάλει κάποια χρήματα μια σελίδα, στην ουσία είναι εκμετάλλευση και παραπλάνηση. του "καταναλωτή".
Στην ζωή σου δεν επευφήμεις κάποιου τις πράξεις ή τα λόγια εάν δεν έχεις περαιτέρω πληροφορίες.
Στο facebook γιατί το κάνεις:
Γιατί πατάς το like και το share από οποιαδήποτε σελίδα, από οποιονδήποτε χρήστη χωρίς να κοιτάξεις τίποτα για αυτόν πέρας της ανάρτησης.
Στο facebook γιατί δίνεις δύναμη σε αυτόν που θέλει να σε εκμεταλλευτεί; Γιατί δίνεις δύναμη σε απατεώνες, σε ψεύτες και τυχάρπαστους που τρέχουν μια σελίδα με όνομα πχ ¨Τα κουλουράκια της γιαγιάς"
ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ