Οι πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Φωτογραφία από NASA

Η αυγή μιας νέας εποχής στην αστρονομία έχει ξεκινήσει καθώς ο κόσμος ρίχνει την πρώτη ματιά στις πλήρεις δυνατότητες του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb της NASA, μια συνεργασία με την ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) και την CSA (Καναδική Διαστημική Υπηρεσία). Οι πρώτες έγχρωμες εικόνες και φασματοσκοπικά δεδομένα του τηλεσκοπίου δημοσιεύονται κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής μετάδοσης που αρχίζει στις 10:30 π.μ. EDT (14:30 UTC) την Τρίτη, 12 Ιουλίου, από το Διαστημικό Κέντρο Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt του Μέριλαντ. Οι εικόνες θα δημοσιευτούν σε αυτή τη σελίδα όπως αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Αυτοί οι στόχοι που αναφέρονται παρακάτω αντιπροσωπεύουν το πρώτο κύμα έγχρωμων επιστημονικών εικόνων και φασμάτων που έχει συγκεντρώσει το αστεροσκοπείο και την επίσημη έναρξη των γενικών επιστημονικών επιχειρήσεων του Webb. Επιλέχθηκαν από μια διεθνή επιτροπή εκπροσώπων από τη NASA, την ESA, την CSA και το Επιστημονικό Ινστιτούτο του Διαστημικού Τηλεσκοπίου.

Οι πρώτες εικόνες από το μεγαλύτερο και ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο του κόσμου, που κυκλοφόρησαν μία προς μία, θα δείξουν τον Webb σε πλήρη ισχύ, έτοιμο να ξεκινήσει την αποστολή του για να ξεδιπλώσει το υπέρυθρο σύμπαν. 

Φωτογραφία από NASA

Μερικά αστέρια κρατούν το καλύτερο για το τέλος.

Το πιο αμυδρό αστέρι στο κέντρο αυτής της σκηνής στέλνει δακτυλίους αερίου και σκόνης για χιλιάδες χρόνια προς όλες τις κατευθύνσεις και το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι αυτό το αστέρι είναι καλυμμένο με σκόνη.

Δύο κάμερες στο Webb κατέγραψαν την πιο πρόσφατη εικόνα αυτού του πλανητικού νεφελώματος, που έχει καταλογιστεί ως NGC 3132 και είναι γνωστό ανεπίσημα ως Νεφέλωμα του Νότιου Δακτυλίου. Είναι περίπου 2.500 έτη φωτός μακριά.

Ο Webb θα επιτρέψει στους αστρονόμους να σκάψουν σε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με πλανητικά νεφελώματα όπως αυτό - σύννεφα αερίου και σκόνης που εκτοξεύονται από αστέρια που πεθαίνουν. Η κατανόηση του ποια μόρια υπάρχουν και πού βρίσκονται σε όλο το κέλυφος του αερίου και της σκόνης θα βοηθήσει τους ερευνητές να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για αυτά τα αντικείμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Google News <-----Google News

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος