Γιατί στην Ελλάδα όλα είναι ακριβά. Η πραγματική αιτία.

Στην Ελλάδα, το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό, και αυτό επηρεάζει σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα συχνά είναι πιο ακριβά από ό,τι στο εξωτερικό. Οι υπηρεσίες είναι επίσης ακριβές και πολλές φορές η ποιότητά τους δεν ανταποκρίνεται στην τιμή που πληρώνεται.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί απορία και ανησυχία για πολλούς ανθρώπους, καθώς φαίνεται ότι οι τιμές δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματική αξία ή την ποιότητα των αγαθών και υπηρεσιών.

Ρεύμα, καύσιμα, σουπέρ μαρκετ έχουν πιάσει ταβάνι εδω και καιρό και συνεχίζουν. 

Κι ενώ κάποιοι είναι ζούνε μια όμορφη και οικονομικά καλή ζωή, οι περισσότεροι ζούνε στην φτώχια και την μιζέρια όπως στην κατοχή,

Φυσικά υπάρχει και ο νέος τρόπος διαχείρισης της μάζας,, τα κακής έως πολύ κακής ποιότητας προϊόντα απο τα τρόφιμα έως και τις ψεύτικες ανέσεις. 

Κι ο κόσμος μέσα από τις  παρωπίδες του έχει μάθει έτσι, ειδικά την τελευταία 15 περίπου μετά την κρίση, "τον προσαρμόσανε" και ο καρκίνος καλπάζει και καλπάζει περισσότερο σε φτωχοποιημένες περιοχές όπως ο Ν. Σερρών.

Το κράτος γεμάτο προφάσεις και δικαιολογίες αστείες δεν μιλάει για την πραγματική αιτία.

Κάποιοι σε αυτήν την κατάσταση πλουτίζουν και τους βολεύει
Αλλά αυτά τα ζείτε, τα βλέπετε. τα ξέρετε

Ποια είναι όμως η πραγματική αιτία για την ακρίβεια στην Ελλάδα;

Η αιτία είναι μια, όσο κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τις επιτυχίες τους, δεξιοί αριστεροί (που φυσικά είναι στα λόγια, μιας και όλοι στην εξουσία λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο)....και η αιτία δεν είναι άλλη, απο κάτι που μπορείτε να δείτε μόνη σας, Δεν απαιτείτε να σας αναλύσουμε ή να επιχειρηματολογήσουμε ή να έχουμε δικές μας απόψεις, 

Η αιτία είναι το χρέος της χώρας, το 2010 / 2011 είχαμε χρέος για το οποίο μας βάλανε σε μνημόνια, capital controls, ακόμη και πρωθυπουργό της χώρας που ποτέ δεν ψηφίσαμε. 

Παρά τις τόσες θυσίες των πολλών και όχι όλων, παρά την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας ζωής σήμερα το χρέος της χώρας είναι στα ίδια επίπεδα, οπότε οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι οι ίδιες με αυτές του 2011. Δηλαδή κατάσταση κατοχής και όπως σε κάθε κατοχή υπάρχει ακρίβεια και φτώχια έτσι και τώρα ( εξαιρούνται μόνο τα πρόσωπα που και στις κατοχές έχουν χρήμα, τα ξέρετε ποια είναι). 

Το 2023, το χρέος της Ελλάδας ήταν περίπου 357 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από διάφορες πηγές, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Eurostat. Το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας βρισκόταν γύρω στο 170%, αν και αυτά τα νούμερα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τις μεθόδους υπολογισμού και τις επικαιροποιήσεις των στοιχείων.

Το 2011, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε περίπου στα 356 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας ήταν περίπου 170%. Αυτό το διάστημα ήταν χαρακτηριστικό της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία οδήγησε σε έντονες δημοσιονομικές προσαρμογές και σε νέες διαπραγματεύσεις για χρηματοδοτική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Google News <-----Google News

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος