Πραγματοποιήθηκαν αγώνες πήλινων δίσκων «τράπ», στην περιοχή «Κιόσια» των Σερρών, 9 Αυγούστου 1953

Φωτο αρχείου αγώνες πήλινων δίσκων «τράπ»

Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα, που έχει τις ρίζες του βαθιά από τα προϊστορικά χρόνια.
 Βασική αφορμή για την ανάπτυξή της ήταν η ανάγκη του ανθρώπου προς επιβίωση, ιδιαίτερα στα προϊστορικά χρόνια, για το κυνήγι των θηραμάτων του. Για να είναι λοιπόν αποτελεσματικός στο κυνήγι, έπρεπε με κάποιο τρόπο να εκπαιδεύεται και να συνηθίζει το όπλο του, όπως αυτό εκφράζεται με την πάροδο του χρόνου και την συμβολή της τεχνολογίας. 

 Στην σύγχρονη μορφή του αθλήματος, αποκλειστικό ρόλο για την μετέπειτα εξέλιξή του έπαιξε το γεγονός οτι η σκοποβολή μπήκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων το 1896. Η πρώτη εμφάνιση του αθλήματος της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς αγώνες, έφερε και την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση σαν λαός που οφείλει την ελευθερία του στα όπλα.

 Η σκοποβολή είναι ένα από τα εννέα ιδρυτικά αθλήματα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και συμμετέχει σε αυτούς με 15 αγωνίσματα σταθερού και πήλινου στόχου.

 Τα αγωνίσματα του σταθερού στόχου εκτελούνται με τουφέκι ή πιστόλι, αεροβόλο ή πυροβόλο. Οι κατηγορίες των αθλητών είναι : Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων.

 Η σκοποβολή είναι άθλημα για όλες τις ηλικίες. Έχουν αναδειχθεί Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές σε ηλικίες από 14 έως 72 ετών.

 Μέσα από την σκοποβολή ο αθλητής, ακόμη και ο πιο μικρός, μαθαίνει να συγκεντρώνεται, να ελέγχει τον εαυτό του, να διαχειρίζεται το άγχος του και να θέτει στόχους. Οι δεξιότητες αυτές του χρησιμεύουν σε κάθε πτυχή της ζωής του...

Στις 9 Αυγούστου 1953, στην περιοχή «Κιόσια» των Σερρών, πραγματοποιήθηκαν αγώνες πήλινων δίσκων «τράπ», διοργανωμένοι από τον κυνηγετικό σύλλογο Σερρών «Άρτεμις». Οι διαγωνιζόμενοι έριξαν από 5 διαφορετικές θέσεις, προσπαθώντας να καταρρίψουν 20 δίσκους που εκτοξεύονταν σε τρεις κατευθύνσεις. Στους αγώνες συμμετείχαν 13 σκοπευτές, με τον Ευάγγελο Καρούση να κερδίζει την πρώτη θέση.

Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο των σκοπευτικών αγώνων βορείου Ελλάδας όπως και στην Θεσσαλινίκη



Ακολουθήστε μας στο Google News

Google News <-----Google News

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος