Βαρκάς : Μην πατάτε ΕΛΕΟΣ όπου κι όπου
Βαρκάς: Κάτσε να σου πω ένα παραμύθι που μου έλεγε ο παππούς μου...
Πρωτοξάδερφος :Ρε τι τραβάω στην ζωή μου...
Βαρκάς : Ζούσε λέει στην Μογγολία.... ο Naran Temüjin...
...Εκεί στην Μογγολία που ήταν είχε το σπίτι του στην πλατιά του χωριού σε μια γωνία. Η μια πλευρά ήταν πέρασμα και κάθε μέρα αυτός και η παρέα του ζωγράφιζαν ιστορικά θέματα για την δυναστεία των Τσινγκ και για άλλα θέματα της περιοχής του Σουκχμπαατάρ. όπως και για τους κατοίκους του,
Κάθε μέρα περνούσε ο κόσμος και κάποιοι σταματούσαν να δουν τις ζωγραφιές. Μερικές φορές δεν έδινε κανένας σημασία γιατί ο καθένας σκεφτόταν δικά του θέματα (π.χ. η Σοραγια τι βρακι φοράει, πως να κλέψει τα μήλα από το μανάβικο απέναντι κτλπ)
Ήρθαν οι εκλογές και ένας σουπερ ντουπερ αθλητής του Horse Polo ο Börte Altan ζήτησε να ζωγραφίσουν κάτι το οποίο να παροτρύνει τον κόσμο να ψήφιση για δημοτικό σύμβουλο τον Bolormaa Sükhbaatar επειδή του έβρισκε χορηγούς. Ο Naran Temüjin είχε ζωγραφίσει παλιότερα τον Börte Altan γιατί όντως ήταν σουπερ ντουπερ αθλητής του Horse Polo αλλά δεν ήθελε να παίξει τον ρόλο αυτό, Οι ζωγραφιές του ήθελε να βοηθήσουν το χωριό και είχαν μόνο γνώμονα το καλό του τόπου κι όχι το δικό του ή κάποιων συμφερόντων Οπότε η απάντηση ήταν ξεκάθαρα όχι.
Τότε ο Börte Altan είπε στον Naran Temüjin "αν δεν ζωγραφίσεις αυτό δεν θα με ξαναζωγραφίσεις", Φυσικά αν ήθελε μπορούσε, αλλά ξεκάθαρα μετά από αυτό ο αθλητής έδειξε ότι είναι παρτάκιας και σε καμιά περίπτωση αθλητής και όλα όσα σημαίνει το να είσαι πραγματικός αθλητής. Οπότε όλα καλά
Τελικά ο Bolormaa Sükhbaatar εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και πήρε πολλούς ψήφους πράγμα που ήταν φυσικό εφόσον τον προωθούσαν με τέτοιο τρόπο, όπως και ο δήμαρχος Erdenechimeg Otgontenger της παράταξής του.
Ο Naran Temüjin δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, σάματις οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι....και δεν έδινε σημασία αν και μερικές φορές ζωγράφιζε τον ψεύτη ή τον κλέφτη που έκλεβε το μήλο από την παράγκα απέναντι.
Ως εδώ καλά αλλά μια μέρα έμαθε οτι ο Erdenechimeg Otgontenger πήρε ένα άλογο από τον στάβλο του Δήμου και το έδωσε τζάμπα στον αθλητή του Horse Polo Börte Altan, ένα άλογο που θα μπορούσε να βοηθήσει φτωχές οικογένειες να φάνε.
Τότε ο Naran Temüjin ζωγράφισε στον τοίχο του δήμαρχο Erdenechimeg Otgontenger λέγοντας απλά πως δεν είναι σωστό να δίνει τα άλογα του Δήμου στον κάθε άνθρωπο για να κάνει το χόμπι του ή το επάγγελμά του αλλά σε φτωχούς. Φυσικά τον αγνόησαν όλοι.
Ο Naran Temüjin συνέχισε να μην δίνει σημασία και να μην αναφέρει τίποτα για αυτόν τον ψηφοθηρικό πολιτικό εκβιασμό που είχε δεχτεί.
Συνέχισε να ζωγραφίζει για την δυναστεία των Τσινγκ και για διάφορα καθημερνά προβλήματα του χωριού του. Ήταν καλοκάγαθος και δεν κρατούσε κακίες, ούτε ήθελε να πειράξει ούτε μύγα, Κι έτσι ζούσε σε όλη του ζωή,
Ο Naran Temüjin αν και είχε κρατήσει όλες τις αποδείξεις για τον εκβιασμό του σκέφτηκε πως ίσως ο Δήμαρχος κάνει καλό στον τόπο, και ίσως να έβαλε λίγο το δάχτυλο στο μέλι σε αντίθεση με κάποιους άλλους που βουτούσαν με το κεφάλι στο βάζο. Οπότε το άφησε.
Ώσπου μια μέρα ζωγράφισε τον δήμαρχο να κάνει τραμπάλα αλλά την άλλη μέρα το πρωί βρήκε γραμμένο πάνω στην ζωγραφιά του ένα τεράστιο ΕΛΕΟΣ. Για καλή του τύχη είχαν δει ποιος το έγραψε.
Ήταν ο δημοτικός σύμβουλος ο Bolormaa Sükhbaatar που έλεγα πιο πριν.
Ο Naran Temüjin είπε δεν πειράζει αν και θα ήταν η τελευταία φορά
Μετά από μέρες έγινε το ίδιο, ο δημοτικός σύμβουλος Bolormaa Sükhbaatar ξανα έγραψε ΕΛΕΟΣ, πάνω στην ζωγραφιά του. Τότε ο Naran Temüjin έδωσε τις αποδείξεις. στους φίλους του για να τις πάνε στην αστυνομία. Όταν η αστυνομία πήγε να κάνει τις συλλήψεις ήταν δυστυχώς αργά...
...γιατί ο Naran Temüjin τις αποδείξεις τις πήγε και σε έναν πατέρα που είχε χάσει το παιδί του από πείνα, κι ο πατέρας θολωμένος τους δολοφόνησε όλους.
Πρωτοξάδερφος : Πω ρε φίλε πραγματικά χίλιες φορές να μην σε ήξερα, τι παραμύθι είναι αυτό....
Βαρκάς : Έχει ηθικό δίδαγμα μου έλεγε ο παππούς μου
Πρωτοξάδερφος : Ποιο:
Βαρκάς : Διπλό, το να μην το παίζεις μάγκας από την υπεροψία σου εκεί που δεν ξέρεις, ειδικά όταν έχεις λερωμένη την φωλιά σου,
Πρωτοξάδερφος :Και το άλλο;
Βαρκάς : Πρόσεχε που γράφεις ΕΛΕΟΣ γιατί στις μέρες μας το πως γυρνάνε τα μυαλά ανάποδα και το πόσο μένος μπορεί να βγάλει για ένα ΕΛΕΟΣ ο άλλος δεν το ξέρεις.