Ψηφιακή Εφαρμογής Περιήγησης σε άλλους Δήμους, γιατί όχι στην Σιντική;

 
Σε αντίθεση με τον δικό μας Δήμο που στον τομέα αυτό είναι ανύπαρκτος ο οποιοσδήποτε καν σχεδιασμός, σε άλλα μέρη της χώρας προχωράνε τα σχέδια με γοργούς ρυθμούς.

Κι αναρωτιέται κανείς, μήπως εμείς δεν έχουμε μονοπάτια, μήπως εμείς δεν έχουμε φυσικές διαδρομές, βουνά και ποτάμια;

Αν σκεφτεί κανείς ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία προσπάθεια η σχεδιασμός σε αυτόν τον τομέα, κάθε χρόνο γίνεται ντόρος για το αν θα καθαριστεί ο Κρουσοβιτης και ποιος είναι ο υπεύθυνος να το κάνει.

Σε άλλα μέρη της χώρας η αξιοποίηση και η ψηφιοποίηση μονοπατιών έχει περάσει σε νέα  εποχή, εμείς όχι.

Δεν υπάρχει καμία μελέτη - πρόταση για ένταξη του Δήμου μας, σε προγράμματα που αφορούν μονοπάτια και διαδρομές την στιγμή που μοιράζονται εκατομμύρια σε άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα.

Φυσικά δεν είναι μόνο ο τομέας με τα μονοπάτια στον οποίο υστερούμε. Οποιοσδήποτε τομέας αφορά τον ψηφιακό κόσμο είμαστε χρόνια πίσω. Υπάρχουν άλλοι Δήμοι που προχωρούν μπροστά εδώ και δεκαετίες Πχ Εδω

Άλλος ένας Δήμος που προχωρά στην ψηφιακή εφαρμογή περιήγησης είναι και ο Δήμος Ρόδου τον οποίο επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Σιντικής

Στη μελέτη για την ανάπτυξης Ψηφιακή Εφαρμογής Περιήγησης Πάρκου Ροδινιού προχωρά ο δήμος Ρόδου.
Ειδικότερα, η ψηφιακή εφαρμογή θα αποτελέσει ένα εργαλείο περιήγησης των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της Ρόδου, στο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών του πάρκου Ροδινιού.

Σκοπός της δράσης, είναι να παρέχει στον επισκέπτη της Ρόδου μία εναλλακτική περιηγητική εμπειρία, με δυνατότητα να αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία και τη φύση της.

Μεταξύ άλλων, η ψηφιακή εφαρμογή θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης και πλοήγησης στα σημεία ενδιαφέροντος στις επιλεγμένες περιοχές του πάρκου. Μέσω των κινητών τους συσκευών, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό, όπως φωτογραφίες, βίντεο και άλλα, που αξιοποιείται και δημιουργεί αφορμές για διάλογο και διάδραση κατά την διάρκεια της πλοήγησης.

Το δίκτυο διαδρομών εντός του πάρκου του Ροδινιού, αναμένεται να προσφέρει μια βιώσιμη μορφή τουρισμού και αναψυχής που δεν καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον αλλά τονίζει την αξία του. Επιπλέον, ενισχύει την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων.

Περαιτέρω, με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με ένα εικονικό ξεναγό, λαμβάνοντας ηχητικές πληροφορίες για επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος όπως τους τάφους των Πτολεμαίων, θα μαθαίνουν στοιχεία που αφορούν την ιστορία του νησιού και θα συνδέεται το χθες με το σήμερα με έξυπνο τρόπο κάνοντας την Ρόδο το «τερέν» μίας νέας πολιτισμικής εμπειρίας.

Η εφαρμογή αναμένεται να ενισχύσει την εμπειρία των ταξιδιωτών, καθώς η κύρια προσφορά της είναι η δυνατότητα που δίνει στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν περιπατητικά μονοπάτια με ασφάλεια και ευκολία.

Επιπλέον, η ασφάλεια είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τους περιπατητές, συνεπώς μια εφαρμογή ενημέρωσης μπορεί να περιλαμβάνει λειτουργίες, όπως GPS εντοπισμού, ειδοποιήσεις για αλλαγές καιρικών συνθηκών, σημεία πρώτων βοηθειών και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης. Επίσης, η εφαρμογή μπορεί να συντελέσει στην προσέλκυση ομάδων επισκεπτών ειδικών ενδιαφερόντων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανάπτυξη πολλών ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ παράλληλα μπορεί να ενισχύσει την προσβασιμότητα των περιπατητικών μονοπατιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες ή περιορισμένες κινητικές δυνατότητες.

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό περιεχόμενο θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο και θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Google News <-----Google News

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος