Στον κινηματογράφο Κρόνιον των Σερρών προβαλλόταν η ταινία "Blonde Venus", 10 Δεκεμβρίου 1936
Στις 10 Δεκεμβρίου 1936, στον κινηματογράφο Κρόνιον των Σερρών προβαλλόταν η ταινία "Blonde Venus" (Ξανθή Αφροδίτη).
Blonde Venus είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1932, εποχής Pre-Code, με πρωταγωνιστές τους Marlene Dietrich, Herbert Marshall και Cary Grant. Η παραγωγή, η σκηνοθεσία και το μοντάζ έγιναν από τον Josef von Sternberg, βασισμένη σε σενάριο των Jules Furthman και S. K. Lauren, προσαρμοσμένο από ιστορία των Furthman και von Sternberg. Η αρχική ιστορία, με τίτλο "Mother Love," γράφτηκε από την ίδια τη Dietrich. Η μουσική επένδυση ήταν έργο των W. Franke Harling, John Leipold, Paul Marquardt και Oscar Potoker, ενώ η κινηματογράφηση έγινε από τον Bert Glennon.
Υπόθεση
Ο Ned Faraday, ένας Αμερικανός χημικός, δηλητηριάζεται κατά λάθος από ράδιο και του απομένει ένας χρόνος ζωής, μέχρι που μαθαίνει ότι ο καθηγητής Holzapfel στη Δρέσδη έχει αναπτύξει θεραπεία που μπορεί να τον γιατρέψει. Μετά την καλή είδηση, καθώς βάζει τον γιο του Johnny για ύπνο, αυτός και η σύζυγός του Helen θυμούνται πώς γνωρίστηκαν. Ο Ned, ταξιδεύοντας στη Γερμανία ως νεαρός, συνάντησε την Helen να κολυμπά σε μια λίμνη. Μετά από μια σύντομη συζήτηση, της ζήτησε να τη δει ξανά και τελικά την παρακολούθησε να παίζει σε τοπικό θέατρο.
Για να πληρώσει για τη θεραπεία του Ned, η Helen επιστρέφει στη σκηνή ως καλλιτέχνιδα και εργάζεται σε νυχτερινό κέντρο. Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό όνομα "Blonde Venus," γνωρίζει επιτυχία και τραβά την προσοχή του Nick Townsend, ενός πλούσιου πολιτικού. Καθώς αναπτύσσουν σχέση, ο Ned θεραπεύεται και επιστρέφει νωρίτερα από το αναμενόμενο, ανακαλύπτοντας την απιστία της Helen. Αυτό οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις που περιλαμβάνουν τη φυγή της Helen με τον γιο της, τις δυσκολίες τους και την τελική επανένωση της οικογένειας.
Πρωταγωνιστές
Marlene Dietrich ως Helen Faraday (γνωστή και ως Blonde Venus)
Herbert Marshall ως Edward "Ned" Faraday
Cary Grant ως Nick Townsend
Dickie Moore ως Johnny Faraday
Παραγωγή
Η ταινία κυκλοφόρησε πριν από την αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Παραγωγής του Χόλιγουντ το 1934, κάτι που επέτρεψε την παρουσία θεμάτων όπως η απιστία και η οικονομική επιβίωση με ηθικές "γκρίζες ζώνες." Ωστόσο, ορισμένες σκηνές με πιο τολμηρό περιεχόμενο αφαιρέθηκαν για να αποφευχθεί η λογοκρισία.
Υποδοχή
Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές κατά την κυκλοφορία της. Η Marlene Dietrich επαινέθηκε για τη γοητεία της, ενώ ο σκηνοθέτης Josef von Sternberg για την αισθητική του προσέγγιση και την ατμόσφαιρα της ταινίας. Σήμερα θεωρείται μια καλτ ταινία, αγαπημένη για τις ερμηνείες, τη μουσική και τα οπτικά της στοιχεία.